Agenda CJI pentru luna octombrie

Agenda lunii octombrie a Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) este bogată în activități. Lansăm o nouă ediție a Galei Anuale a Clubului de Presă, dar și a cincea ediție a Săptămânii Educației Media în Moldova. Rămâneți alături de noi pentru a fi la curent cu alte activități interesante desfășurate pe parcursul lunii octombrie.

  • Pe 1 octombrie, CJI şi Comitetul pentru Libertatea Presei lansează cea de-a 28-a ediţie a Galei Anuale a Clubului de Presă pentru a decerna premiile „Jurnaliștii anului” 2022. La concurs sunt eligibile materiale publicate în perioada 1 noiembrie 2021 – 30 octombrie 2022, carepot fi propuse atât de redacțiile naționale și locale în numele autorilor, cât şi direct de către autori. Termenul-limită pentru depunerea dosarelor este 7 noiembrie 2022.
  • Pentru al cincilea an consecutiv, CJI va lansa Săptămâna Educației Media în Moldova, care în acest an se va desfășura în perioada 19-25 octombrie 2022. Pe parcursul săptămânii, profesorii și elevii vor fi încurajați să organizeze activități de promovare a spiritului critic și a consumului conștient de informații. Totodată, CJI va organiza concursuri pentru elevii de la toate treptele de învățământ și va anunța totalurile unui nou an școlar de predare a Educației pentru media.
  • Tot în contextul Săptămânii Educației Media, CJI va organiza în ultima decadă a lunii octombrie un Atelier de educație media pentru tineri.
  • Instituțiile de învățământ preuniversitar, atât cele în care se predă cursul opțional Educație pentru media, cât și cele în care nu se predă această disciplină se pot înscrie la cea de-a treia ediție a concursului „Educaţia pentru media – prioritate în şcoala mea”, lansat de CJI. Dosarele pot fi prezentate până pe 10 octombrie.​ Rezultatele primei etape a concursului vor fi anunțate în cadrul Săptămânii Educaţiei Media.
  • Echipele câștigătoare ale laboratorului multimedia „Inovație pentru incluziune” au demarat lucrul la proiecte. Acestea beneficiază de un grant în valoare de 1,500 de euro fiecare și au la dispoziție șase luni pentru a definitiva și publica proiectele multimedia.
  • CJI va continua să asigure vizibilitate și consultanță în domeniul comunicării pentru 39 de organizații ale societății civile, care dezvoltă și/sau extind servicii sociale mai bune la nivel local și național. În luna octombrie, două servicii sociale dezvoltate în raioanele Cahul și Ștefan Vodă vor primi mijloace de transport noi, achiziționate cu sprijinul Uniunii Europene și al Fundației Soros Moldova.
  • CJI va monitoriza modul în care Consiliul Audiovizualului va reacționa la petiţiile întocmite și adresate autorității de reglementare în baza sesizărilor înregistrate de telespectatori prin intermediul platformei T(V)E Privește! Petițiile vizează difuzarea programelor audiovizuale cu abateri de la legislația în vigoare.
  • La Mediacritica continuăm să scoatem în vileag abaterile unor instituții media atunci când informează la subiecte de interes public. De asemenea, vom publica o nouă ediție a Podcastului cuMINTE, moderată de Ana Sârbu. Vă îndemnăm să ne urmăriți peMediacriticaGoogle PodcastsApple Podcasts și SoundCloud.
  • La Școala de Jurnalism din Moldova în octombrie continuă cursurile: Interviul și tehnici de intervievare, Legi și instituții ce reglementează activitatea mass-media, Inițiere în fotografie, Știrea și reporteria și încep cursuri noi: Video (filmare, editare, montare), Abilități tehnice radio, Etica și diversitate în mass-media, Limba Română, Dicția și Jurnalismul radio. Sunt și două premiere în această lună: pe 1 și 2 octombrie va fi organizat un teambuilding pentru studenții și instructorii Școlii, la EcoVillage Moldova, iar pe data de 12 octombrie,  studentele Școlii și câțiva dintre instructori vor participa la First Aid, un training de acordare a primului ajutor.

Pentru a fi la curent cu activitățile desfășurate de CJI, accesați pagina noastră – www.cji.md. De asemenea, ne găsiți pe Facebook – Centrul pentru Jurnalism Independent MoldovaMedia Azi și MediacriticaTwitterTelegram și Instagram.

Activitățile CJI sunt susținute financiar în principal de către Deutsche Welle Akademie/ Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania, USAID, UK, Internews, Ambasada SUA la Chișinău, Fundația Soros-Moldova, Oficiul Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos la Chișinău, Suedia, Uniunea Europeană, Black Sea Trust, proiect al Fondului German Marshall al Statelor Unite, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Institutul pentru Raportare despre Război și Pace (IWPR).

Loading

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy