Primul forum de educație media – Moldova Media Literacy Forum

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează primul forum de educație media – Moldova Media Literacy Forum. Prin acest eveniment, CJI își propune să adune la Chișinău profesori și profesoare de Educație pentru media, experți locali și de peste hotare, pentru a pune în discuție ultimele evoluții în domeniu, a afla experiența țărilor vecine și a analiza perspectivele acestei noi discipline în R. Moldova. Forumul va avea loc pe 17 septembrie, 2021, în Clasa Viitorului din incinta UPS „Ion Creangă”.

În debutul celui de-al cincilea an de predare a Educației pentru media, CJI invită profesorii care au urmat programele de instruire în domeniu să participe la Moldova Media Literacy Forum pentru a discuta despre potențialul și perspectivele educației media în Republica Moldova, dar și pentru face un schimb util de experiență cu reprezentanți ai țărilor din regiune.

În cea de-a doua parte a zilei, vor fi organizate șase masterclassuri la care profesorii vor avea posibilitatea să se înregistreze în prealabil, în funcție de preferințe. Subiectele discutate vor viza integrarea conceptelor de Educație pentru media în cadrul disciplinelor reale și umaniste, precum și tehnicile de predare a Educației pentru media în școală. De asemenea, participanții vor discuta despre influenceri și valorile pe care aceștia le promovează, vor analiza fenomenul cyberbullyingului prin prisma aspectelor psihologice și vor încerca să afle ce presupune dezordinea informației pe timp de pandemie.

Profesorii și profesoarele sunt încurajați/te să se înregistreze la eveniment folosind butonul Înregistrează-te de pe platforma Moldova Media Literacy Forum.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, accesați medialiteracyforum.media-azi.md.

Moldova Media Literacy Forum este organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democraţiei, incluziunii şi responsabilităţii în Moldova” (MEDIA-M), implementat de Internews în Moldova şi finanţat de USAID și UK.  La fel, partener al CJI în cadrul acestui eveniment este și Deutsche Welle Akademie.

Loading

Dată

sept. 17 2021
Expirat!

Timp

09:30 - 16:45

mai multe informații

Detalii

Locație

Clasa Viitorului
UPS „Ion Creangă”, Chișinău
Categorie

Organizator

Centrul pentru Jurnalism Independent
Email
info@ijc.md
QR Code

Comentariile sunt închise.