Zilele Libertăţii Presei 2021

Pe 4 mai, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează Zilele Libertăţii Presei. În 2021, evenimentele desfășurate cu acest prilej vor fi realizate sub sloganul „Informația e un bun public. Susține presa de calitate!”, cu îndemnul-hashtag #SustinemPresa.

În acest an, CJI pune accentul pe necesitatea ca presa liberă și independentă să fie susținută de consumatorii de media. CJI este convins că doar dependența cetățenilor față de materialele de presă de calitate poate dezvolta jurnalismul din Republica Moldova.

Respectiv, pe 4 mai, CJI va desfăşura un flash-mob virtual, încurajând organizațiile de media, instituţiile de presă, jurnaliştii şi consumatorii de media să se alăture evenimentului, distribuind pe reţeaua socială Facebook o fotografie de copertă cu mesajul „Informația e un bun public. Susține presa de calitate!” și folosind o ramă specială pentru fotografia de profil cu îndemnul #SustinemPresa. Atât imaginea de copertă, cât și rama pentru fotografia de profil vor fi create de CJI, fiind oferite utilizatorilor rețelei Facebook pe 4 mai.

În aceeași zi, CJI va lansa campania online #SustinemPresa în cadrul căreia șapte manageri ai instituțiilor de presă vor explica de ce este important ca presa independentă și liberă să fie susținută de consumatorii de media. De asemenea, CJI va publica un articol prin care va scoate în evidență șapte motive pentru care presa liberă și independentă ar trebui susținută.

Tot pe 4 mai, CJI va lansa Memoriul privind libertatea presei în perioada 3 mai 2020 – 3 mai 2021, va publica pe portalul www.media-azi.md un articol despre modalitățile în care consumatorii de media pot susține presa liberă și independentă, dar și un infografic care va arăta cât costă, de fapt, să produci o investigație jurnalistică.

Pe 5 mai, CJI va anunța câștigătorii concursului Tulip Press Awards la cele două secțiuni: Fotografie și Presa online/Presa scrisă. Fotojurnaliștii și jurnaliștii au fost încurajați ca în materialele expediate la concurs (fotografice și scrise) să abordeze diverse subiecte legate de respectarea drepturilor omului în Republica Moldova, pentru a sensibiliza publicul cu privire la această tematică.

Pe 17 mai, CJI va lansa „Topul celor mai închise instituții de stat din Republica Moldova în raport cu presa” și va realiza o caricatură în baza acestuia. Agenda evenimentelor, realizate de CJI și alte instituții de media cu prilejul Zilelor Libertății Presei, poate fi consultată aici.

Loading

Tags:

Dată

mai 03 - 31 2021
Expirat!

Timp

08:00 - 18:00

Locație

Online
Categorie

Organizator

Centrul pentru Jurnalism Independent
Email
info@ijc.md
QR Code

Comentariile sunt închise.