Consolidarea independenței în mediile de comunicare din Europa și Eurasia

  • Durata proiectului: 2018 – 2020
  • Finanțator: Internews Regional
  • Scop: Prin acest proiect, CJI și-a propus să sprijine mass-media independentă în procesul de realizare a materialelor de înaltă calitate, ajutând redacțiile să-și dezvolte strategii și instrumente de creșterea audienței și a veniturilor.
  • Activități: CJI a oferit mai multe granturi pentru presa locală și națională. Instituțiile beneficiare au primit consultanță privind diversificarea conținutului calitativ în mediul online, dezvoltarea redacțiilor, precum și despre creșterea veniturilor și a audienței.
  • Rezultate: Prin acest proiect CJI a contribuit la dezvoltarea a cinci redacții locale – Nokta.md, Observatorul de Nord, Ziuadeazi.md, Albasat TV, Bas TV -, și trei naționale – Locals.md, Moldova.org, Unimedia.info. Redacțiile au produs pachete multimedia la diverse teme și au beneficiat de consultanța experților la realizarea materialelor. Alte patru redacții – Ziarul de Gardă, Moldova.org, Diez.md, Batiscaf.md – au beneficiat, la scrierea materialelor, de schimb de experiență cu jurnaliști din alte țări. În cei doi ani de proiect, CJI a organizat 17 evenimente/instruiri pentru partenerii locali, care au fost instruiți de experți locali și internaționali din Belarus, Kiev, România.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy