Programe de instruire

În perioada 2017-2021, CJI a organizat 27 de programe de instruire în domeniul educației pentru media, instruind 533 de învățătoare, profesori și profesoare.

Manuale

CJI oferă gratuit manuale de Educație pentru media, pentru treptele primară, gimnazială și liceală, în limba română, cât și rusă. Manualele sunt elaborate de CJI.

Podcast cuMINTE – primul podcast de educație media din Republica Moldova lansat de CJI.

Media Literacy Forum

Primul Forum de educație media din Moldova a fost organizat de CJI pe 17 septembrie 2021.

Tutoriale

CJI a elaborat tutoriale care ajută consumatorii de media să înțeleagă mai bine cum funcționează spațiul virtual.

Spectacolul „Un click din colţi sau Lupul Manipulator”

Spectacolul „Un click din colţi sau Lupul Manipulator” este  prima poveste educațională și distractivă, care ajută micii consumatori de media să înțeleagă și să analizeze corect informația din sursele virtuale.

„Pe’nțelesu’ meu” // Piesă pe ritmuri de hip-hop

Pe’nțelesu’ meu” este o piesă pe ritmuri de hip-hop care îndeamnă tinerii să gândească critic.

ABC-ul presei

ABC-ul presei – o serie de video-uri prin care jurnaliști și manageri media din Republica Moldova explică ce este mass-media  şi modul în care aceasta funcționează.

Săptămâna Educației Media

Din anul 2018, CJI a organizat 4 ediții ale Săptămânii Educației Media, activitate prin care încurajează profesorii, elevii, părinții să  promoveze activități de educație media.

Media Radar

Media Radar – primul instrument care evaluează credibilitatea portalurilor informaționale.

Platforma Educația Mediatică

Educația Mediatică –  platforma online creată de CJI pentru profesori și elevi, unde se regăsesc instrumente utile care facilitează procesul de predare a disciplinei Educație pentru media în școală.

T(V)E Privește!

T(V)E Privește! – platforma care încurajează consumatorii media să  semnaleze conținutul mediatic care încalcă legislația și prevederile deontologice.

Loading