Gala Presei

La fiecare sfârșit de an, Centrul pentru Jurnalism Independent desemnează jurnaliștii anului în cadrul Galei Anuale a Clubului de Presă. Evenimentul a devenit o frumoasă tradiție pentru a aprecia eforturile jurnaliștilor și a le pune în valoare munca de peste an. În cadrul unui concurs anual anunțat în luna septembrie, zeci de jurnaliști și redacții depun dosarele de participare la diverse categorii, cum ar fi: Reportaj online, Reportaj video, Reportaj audio, Emisiune/Talk-show, Investigație, Fotografie, Editorial, Presa scrisă, Investigație etc. Pentru că suntem în pas cu noile evoluții în media, în ultimii ani am inclus în concurs noi categorii, precum Longreadul sau Podcastul.

Materialele sunt jurizate inițial de experți, iar ulterior analizate de Consiliul de administrare al CJI și Adunarea fondatorilor. Câștigătorii sunt anunțați în cadrul Galei Anuale a Clubului de Presă organizată în luna decembrie.

În fiecare an, în cadrul Galei Anuale a Clubului de Presă oferim și o serie de premii speciale, cum ar fi Debutul anului, Speranța anului, Cel mai bun blog/vlog, Cea mai bună campanie media, Evoluția anului sau Premiul de excelență.

Loading