Instruire și Asistență

Instruirea și profesionalizarea breslei jurnalistice este una din prioritățile Centrului pentru Jurnalism Independent. An de an, în interesul cititorului, contribuim la perfecționarea jurnaliștilor.

Pentru a-i ajuta să țină pasul cu noile tendințe în domeniul media, îi invităm la programe de instruire sau asistență cu participarea celor mai buni profesioniști din Republica Moldova și din străinătate.

Experiențele dezvoltării multor instituții de presă de peste hotare sunt importante pentru redacțiile din Moldova, jurnaliștii de la noi încercând să le adapteze la cerințele pieței media locale. Astfel, au apărut podcasturile, materialele video adaptate pentru diverse platforme sociale sau MoJo, care permite crearea conținutului video cu ajutorul unui telefon mobil. Diversificăm în permanență domeniile de instruire pentru a răspunde necesităţilor mass-media.

În fiecare an, oferim asistență mai multor instituții media pentru ca acestea să-și sporească audiența online, să-și crească veniturile și să-și îmbunătățească substanțial calitatea produselor. De asemenea, învățăm jurnaliștii cum să-și planifice mai bine conținutul online, cum să implementeze un plan de afaceri sau cum să-și monetizeze creativitatea.

Ne propunem astfel să contribuim la dezvoltarea și consolidarea breslei jurnalistice în conformitate cu normele deontologice și etica profesională.

Loading