Avansarea alfabetizării media în Republica Moldova, analizată de autorități, reprezentanți ai comunității internaționale de donatori și ai societății civile

Centrul pentru Jurnalism Independent, în cooperare cu Centrul Baltic pentru Excelență în Media (Baltic Centre for Media Excellence), va lansa miercuri, 17 noiembrie 2021, în cadrul unui eveniment online, studiul „Abordarea exhaustivă și avansarea alfabetizării media în Moldova”.

Scopul cercetării este de a îmbunătăți coordonarea inițiativelor de alfabetizare mass-media în Republica Moldova și de a avansa educația pentru media în sistemul educațional.

Studiul conține un șir de recomandări adresate autorităților, societății civile, dar și tuturor actorilor implicați în cultivarea gândirii critice.

Cercetarea va fi lansată în cadrul unor discuții publice internaționale care, la fel, se vor axa pe perspectiva abordării strategice naționale, pe coordonarea inițiativelor de alfabetizare media și dezvoltarea gândirii critice prin intermediul sistemului educațional. La eveniment vor participa ambasadori acreditați în Republica Moldova, reprezentanți ai comunității internaționale de donatori, precum și ai societății civile.

Evenimentul este organizat în parteneriat de Baltic Centre for Media Excellence (Riga), Centrul pentru Jurnalism Independent (Chișinău) și Baltic to Black Sea Alliance (Riga), cu susținerea financiară a Black Sea Trust pentru Cooperare Regională, un proiect sprijinit de German Marshall Fund al SUA; Biroul Britanic de Externe, Comunitate și Dezvoltare; precum și de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Letonia.

Discuțiile online vor avea loc pe platforma de conferințe Zoom, iar evenimentul va fi transmis live de Privesc.eu, începând cu ora 10.30.

Agenda evenimentului:

Loading

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy