Consolidarea libertății de opinie în Republica Moldova

Scop:

Continuarea activităților de succes inițiate anterior pe segmentul educației media și promovarea gândirii critice în rândul consumatorilor media în Republica Moldova.

Activități:

Elaborarea, imprimarea și distribuirea manualelor Educație pentru media pentru treapta primară, gimnazială și cea liceală.

Traducerea, imprimarea și distribuirea suplimentului pentru elevii din claselor primare – „Un click din colţi sau Lupul Manipulator”. Suplimentul este o poveste educațională și distractivă care îi ajută pe elevi să înțeleagă cum funcționează mediul informativ.

Organizarea hackathonului media Puterea a cincea, ediția a IV-a, care urmărește scopul de a promova educația media și gândirea critică în rândul consumatorilor. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina evenimentului: http://hackathon4.media-azi.md/.

Organizarea instruirilor pentru profesori și a follow-up-urilor cu participarea pedagogilor care au beneficiat de instruiri, cu scopul de a analiza procesul de predare în școli a cursului opțional Educație pentru media.

Promovarea cursului opțional Educație pentru media, inclusiv prin organizarea Săptămânii Educației Media în Moldova sau difuzarea spoturilor la televiziunile locale.

Durata proiectului: Martie 2017 – Noiembrie 2017 | Martie 2018 – Noiembrie 2018 | Martie 2019 – Noiembrie 2019

Finanțatori: Deutsche Welle Akademie și Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania

Loading

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy