Instruiri Educație pentru media: CJI invită profesorii de la treapta primară, gimnazială și liceală să-și dezvolte competențele media

În lunile aprilie și mai 2022, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită învățătorii și învățătoarele, profesorii și profesoarele să participe la patru instruiri în domeniul educației pentru media, organizate la treapta primară, gimnazială și liceală. Două instruiri vor fi organizate în format online, iar două în format offline.

Programele de formare au drept suport curricula pentru cursul opțional de Educație pentru media de la treapta primară, gimnazială și liceală, elaborate de CJI și aprobate de Consiliul Naţional pentru Curriculum.

În baza curricula, CJI a elaborat manuale pentru toate cele trei trepte de învățământ, care sunt oferite gratuit elevilor și profesorilor. Scopul formărilor este de a spori gradul de înțelegere și utilizare rațională a media de către elevi, de a le cultiva gândirea critică, de a forma un cetățean-consumator de media avizat și responsabil.

Instruirile vor avea loc după cum urmează:

  • 8-10 aprilie, 2022 – treapta primară, formatoare: Loretta Handrabura și Natalia Grîu, format online (nu mai sunt locuri disponibile)
  • 15-17 aprilie, 2022 – treapta liceală, formatoare: Loretta Handrabura și Natalia Grîu (offline)
  • 6-8 mai, 2022 – treapta liceală, formatoare: Loretta Handrabura și Natalia Grîu (offline)
  • 13-15 mai, 2022 – treapta  gimnazială, formatori: Natalia Grîu și Dumitru Stoianov (online, cu predare în limba rusă)

La programele de formare se pot înscrie învățătorii/învățătoarele și profesorii/profesoarele care activează într-o instituție de învățământ din Republica Moldova și care vor preda în viitor cursul opțional Educație pentru media la treapta de învățământ la care vor fi instruiți/te.

Instruirile pentru treapta primară și liceală vor avea loc în limba română, iar instruirea pentru treapta gimnazială se va desfășura în limba rusă. Pentru profesorii de la treapta de liceu care vor participa la instruirile offline, cheltuielile pentru cazare și alimentare vor fi acoperite de organizatori. Vă îndemnăm să vă înregistrați din timp, întrucât numărul de participanți la fiecare formare este limitat.

Pentru a se înregistra la una din cele patru instruiri, persoanele interesate pot completa acest formular de înregistrare, având posibilitatea de a selecta perioada de instruire pentru care optează.

Programele de instruire la treapta primară și gimnazială sunt organizate în cadrul proiectului „Consolidarea competențelor de educație media în Republica Moldova”, cu susținerea Deutsche Welle Akademie și cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania (BMZ), iar programele de instruire la treapta liceală sunt desfășurate în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanţat de USAID și UK şi implementat de Internews.

Loading

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy