Podcastul cuMINTE te provoacă. Participă la un concurs inedit, lansat de CJI

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită elevii claselor IX-XII la un concurs de educație media, în care Podcastul cuMINTE îi provoacă să gândească critic. În competiție pot să participe atât elevi care învață disciplina opțională Educație pentru media, cât și cei care nu urmează această disciplină, dar sunt interesați de subiect.

Concursul se va desfășura în trei etape:

  • I-a etapă

Participanții își vor testa cunoștințele generale în cadrul unui quiz, de tip Kahoot. Întrebările vor fi de ordin tehnic, dar și de conținut (de exemplu, câte ediții ale podcastului au fost realizate până acum, pe ce platforme de podcasting este disponibil produsul nostru, ce este un podcast de educație media, ce subiecte au fost abordate în edițiile de podcast etc.).

  • A II-a etapă

În cea de-a doua etapă a concursului, participanții vor răspunde la întrebări ce vizează conținutul podcastului cuMINTE. Vor fi pregătite 20 de bilete. Fiecare participant va extrage câte un bilet. Exemplu:

Întrebare: Care este motto-ul Podcastului cuMINTE?

Răspuns: Înțelegem împreună ce e fals și ce-i pe bune!

  • A III-a etapă

Pentru a treia etapă, participanții vor avea de pregătit un discurs, cu o durată de 1.30-2.00 minute, în care să argumenteze/explice de ce tinerii și tinerele ar trebui să asculte Podcastul cuMINTE.

Condiții de jurizare:

Membrii juriului (trei la număr) vor evalua prestația participanților la fiecare etapă, ținând cont de corectitudinea răspunsurilor de la prima și a doua etapă și logica, coerența și argumentarea tematicii discursului în cadrul celei de-a treia etape.

Premii:   

În baza punctajului acumulat, juriul va desemna trei câștigători.

Vor fi oferite 3 tablete pentru trei câștigători.

Toți participanții vor primi certificate de participare.

Condiții de participare:

Cei care doresc să participe sunt încurajați să completeze acest chestionar, până la data  de 1 februarie 2023.

În cazul în care la concurs se vor înregistra mai mult de 20 elevi, CJI își rezervă dreptul de a face preselecție.

Concursul va fi organizat în format offline la Chișinău, sâmbătă, 11 februarie 2023.

Pentru detalii sau alte informații, ne puteți scrie la adresa: igrejdeanu@ijc.md sau la nr. de telefon 022 21 36 52.

Context: CJI a lansat în 2020 prima ediție a Podcastului cuMINTE. Podcastul și-a propus să ghideze publicul în tot ce înseamnă dezinformare, manipulare și fake news. Toate edițiile de podcast pot fi găsite pe platforma Mediacritica, la rubrica Podcast cuMINTE.

Podcastul poate fi ascultat și aici:

SoundCloud: https://bit.ly/3GXIMPN

Google Podcasts: https://bit.ly/3yGO8eb

Apple Podcasts: https://apple.co/2SMStX8

Concursul este realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul proiectului „Promovarea educației media în rândul cetățenilor prin conținut media de calitate”, implementat în perioada noiembrie 2022 – martie 2023, cu sprijinul Institutului pentru Raportare despre Război și Pace (IWPR).

Loading

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy