Agenda lunii februarie 2023

Pentru luna februarie, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a planificat activități noi, dar va continua să întrețină și rubricile permanente. Vă încurajăm să fiți alături de noi!

  • Pe 1 februarie, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează spectacolul PIKPOK.ONLINE@GUGUȚĂ în limba rusă pe scena Teatrului „Guguță” din capitală, pentru a ajuta micii consumatori de media să-și dezvolte gândirea critică și să înțeleagă cum funcționează mediul online. La eveniment vor fi prezenți în jur de 200 elevi de la școlile cu predare în limba rusă din Chișinău. Ulterior, pe parcursul lunii, spectacolul în versiune rusă va fi lansat și în format video.
  • Pe 11 februarie, CJI organizează concursul de educație media la tema: „Podcastul cuMINTE te provoacă să gândești critic”. În competiție vor participa elevii claselor IX-XII, atât cei care învață disciplina opțională Educație pentru media, cât și cei care nu urmează această disciplină, dar sunt interesați de subiect.
  • CJI va asigura vizibilitate și consultanță pentru organizațiile societății civile beneficiare de granturi în cadrul proiectului „OSC-urile acționează pentru servicii sociale mai bune”. În context, un buletin informativ al proiectului va fi elaborat și distribuit, iar alte materiale vor fi publicate pentru susținerea Campaniei de pledoarie pentru aprobarea metodologiei de costificare a serviciilor sociale.
  • Portalul Media Azi va urmări noutățile legislative din domeniul media, care se află pe masa deputaților în această sesiune a Parlamentului și vom continua să avem în vizor activitatea altor instituții-cheie din domeniu, în primul rând fiind vorba de Consiliul Audiovizualului.
  • În ediția din luna februarie a Podcastului cuMINTE vom discuta despre războiul hibrid. Ascultați-ne pe Soundcloud, Google Podcasts, Apple Podcasts, precum și pe site-ul Mediacritica.
  • La Mediacritica, experta Irina Corobcenco va semna o analiză despre prezența discursului de ură în spațiul offline și online din Moldova. Totodată, vom monitoriza presa la un an de când a fost declanșat conflictul armat în Ucraina, precum și cu referire la alte evenimente de interes public. În fiecare joi, consultați rubrica #PeÎNȚELES pentru și mai multe explicații ale unor termeni și fenomene din spațiul informațional, ce ne vizează pe toți zi de zi.
  • Departamentul Politici și Legislație Media va continua să monitorizeze situația legislativă din sfera mass-media și va oferi consultații juridice gratuite jurnaliștilor și instituțiilor media. De asemenea, va continua întreținerea rubricii Juristul Presei, unde veți afla răspuns la multe întrebări juridice ale jurnaliștilor.
  • În luna februarie la Școala de Jurnalism din Moldova începe MODULUL V: ONLINE, cu următoarele cursuri: Jurnalism online, Jurnalism multimedia, Storytelling digital, Blogul. Pe 3 februarie va fi lansat cursul „Storytelling foto”, cu Nicolae Pojoga. În a doua parte a lunii studentele vor participa la cursul „Articole lungi”. Pe 21 februarie va fi organizat un nou Club de Presă, iar în zilele de 25 și 26 februarie este planificat un workshop.

Pentru a fi la curent cu activitățile desfășurate de CJI, accesați pagina noastră – www.cji.md. De asemenea, ne găsiți pe Facebook – Centrul pentru Jurnalism Independent MoldovaMedia Azi și Mediacritica, Şcoala de Jurnalism din Moldova, TwitterTelegram și Instagram.

Activitățile CJI sunt susținute financiar în principal de către Deutsche Welle Akademie/ Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania, USAID, UK, Internews, Ambasada SUA la Chișinău, Fundația Soros-Moldova, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), Ambasada Regatului Ţărilor de Jos la Chișinău, Suedia, Uniunea Europeană, și Institutul pentru Raportare despre Război și Pace (IWPR).

Loading

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy