Agenda lunii martie 2024

Pentru luna martie, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a planificat mai multe activități prin care își propune să promoveze incluziunea în societate, să susțină jurnaliștii în abordarea subiectelor legate de (ne)respectarea drepturilor omului sau să ajute redacțiile să seteze corect reclama pentru a-și spori vizibilitatea. Vă încurajăm să fiți parte a evenimentelor noastre.

  • Pe 1 martie, CJI va lansa piesa „Altă planetă”, în cadrul campaniei de informare „Incluziunea începe de la mine”. Piesa este lansată în contextul zilei „Zero Discriminare” și este un îndemn pentru mai multă toleranță și mai puțină discriminare.
  • Tot pe 1 martie, CJI anunță cea de-a IV-a ediție a concursului Tulip Press Awards, pentru a susține eforturile mass-media în domeniul promovării drepturilor omului. Scopul acestei competiții este de a încuraja jurnaliștii să exploreze în materialele de presă diverse subiecte legate de respectarea drepturilor omului, cu intenția de a sensibiliza publicul cu privire la tematica drepturilor omului în Republica Moldova. Concursul se va desfășura la două categorii: Video; Presa online/Presa scrisă și Fotografie.
  • Pe 22-23 martie, CJI va organiza instruirea „Setăm corect reclama, sporim rezultatele”. La eveniment sunt invitați să participe jurnaliști și/sau persoane responsabile de administrarea conturilor de pe platformele online ale redacțiilor din Republica Moldova pentru a învăța cum să seteze eficient publicitatea din online pentru a îmbunătăți vizibilitatea și a crește eficiența reclamelor.
  • În luna martie, Mediacritica va avea sub lupă știrile postului public de televiziune din Găgăuzia (GRT), urmând să publice un studiu de caz cu privire respectarea normelor deontologice și a informării corecte a cetățenilor. În plus, vom continua să explicăm noțiuni ce țin de alfabetizarea media în cadrul rubricii #PeÎnțeles și vom publica analize semnate de experți pe subiecte problematice din domeniu.
  • Portalul Media Azi urmărește în continuare cele mai importante evenimente care vizează activitatea presei, inițiativele legislative promovate de deputați, deciziile luate de Consiliul Audiovizualului și probleme radiodifuzorilor publici de la Chișinău și Comrat.
  • În ultimii trei ani, Uniunea Europeană și Fundația Soros Moldova au susținut crearea și dezvoltarea a 41 de servicii sociale în toată Republica Moldova, prin intermediul granturilor acordate organizațiilor societății civile din diferite raioane. La sfârșitul lunii martie, rezultatele obținute, dar și provocările pe care le-au avut,vor fi prezentate în cadrul conferinței de încheiere a proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”.
  • Departamentul juridic va continua să urmărească situația legislativă din sfera mass-media, va oferi consultație juridică gratuită jurnaliștilor și instituțiilor media. De asemenea, va continua întreținerea rubricii „Juristul Presei” de pe portalul cji.md, oferind răspunsuri la întrebările juridice ale jurnaliștilor.

Pentru a fi la curent cu activitățile desfășurate de CJI, accesați pagina noastră www.cji.mdwww.media-azi.md, www.mediacritica.md,  www.moldova-azi.md. De asemenea, ne găsiți pe Facebook – Centrul pentru Jurnalism Independent MoldovaMedia Azi și MediacriticaTwitterTelegram și Instagram.

Activitățile CJI sunt susținute financiar în principal de către Deutsche Welle Akademie/ Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania, USAID, UK, Internews, Ambasada SUA la Chișinău, Fundația Soros-Moldova, Guvernul Elveției, Ambasada Regatului Ţărilor de Jos la Chișinău, Suedia, Uniunea Europeană și Institutul pentru Raportare despre Război și Pace (IWPR).

Loading

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy