CJI anunță un concurs de granturi pentru echipele câștigătoare ale celor 7 ediții ale Hackathonului media „Puterea a cincea”

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează un concurs de granturi pentru a asigura sustenabilitatea proiectelor lansate și dezvoltate în cadrul celor 7 ediții ale Hackathonului media „Puterea a cincea”, organizate în perioada 2015-2021. Prin urmare, la concurs sunt eligibile echipele/instituțiile media, câștigătoare ale edițiilor precedente ale Hackathonului media, care au dezvoltat proiecte durabile, iar în continuare au nevoie de susținere pentru a-și îmbunătăți inițiativele și pentru a le asigura continuitate.

Pe parcursul celor 7 ediții ale Hackathonului media, 25 de echipe au fost desemnate câștigătoare, dezvoltând proiecte privind facilitarea interacțiunii dintre presă și consumatorii de media, promovarea educației media, monetizarea online, crearea instrumentelor și a aplicațiilor multimedia.

Astfel, Hackathonul media „Puterea a cincea” a permis jurnaliștilor, reprezentanților societății civile, bloggerilor/vloggerilor și reprezentanților diverselor industrii să-și unească eforturile pentru a dezvolta idei de aplicații și proiecte inovatoare care au contribuit la îmbunătățirea calității în jurnalism și au oferit soluții practice problemelor sau provocărilor din domeniul mass-media.

În 2022, CJI va oferi suport financiar suplimentar echipelor/instituțiilor media care au beneficiat anterior de granturi în cadrul Hackathonului media „Puterea a cincea”. Suportul va permite echipelor să-și dezvolte sau să-și extindă platformele media sau instrumentele inovatoare create pentru a servi mai bine nevoilor de informare ale publicului, oferind soluții pentru monetizarea conținutului media, pentru facilitarea interacțiunii cu publicul sau pentru a ajuta învățătorii/profesorii de Educație pentru media să desfășoare lecțiile cât mai interactiv și atractiv.

CJI încurajează toate echipele câștigătoare ale Hackathonului media „Puterea a cincea” să depună dosarul de participare la concurs pentru a beneficia de un nou suport financiar. Granturile vor ajuta echipele/instituțiile media să investească în dezvoltarea ideilor lor de proiecte, pentru a le asigura sustenabilitatea pe termen lung și a le face mai accesibile publicului larg.

Dosarul de participare trebuie să includă:

  • O prezentare generală a solicitantului, utilizând formularul standard pentru propunerea de proiect. Aceasta trebuie să conţină o descriere succintă a proiectului câștigător în cadrul uneia dintre edițiile precedente ale Hackathonului media „Puterea a cincea”, relevanța proiectului și motivarea necesității obținerii unui nou suport financiar.
  • CV-urile membrilor echipei care se vor implica în implementarea proiectului.

Juriul va selecta 4 echipe câștigătoare care vor beneficia de granturi în valoare de 5.000 de dolari fiecare pentru a susține în continuare sustenabilitatea proiectelor.

Proiectele desemnate câștigătoare urmează a fi implementate pe parcursul a șase luni, în perioada 1 iunie – 30 noiembrie 2022.

Dosarele urmează a fi expediate prin poşta electronică pe numele Marianei Tabuncic, manageră de program în cadrul CJI, comunicare@ijc.md şi copiile pe numele Anastasiei Nani, directoare adjunctă a CJI, anani@ijc.md. Recepționarea dosarelor va fi confirmată în decurs de două zile lucrătoare.

Termenul-limită pentru depunerea dosarelor este 15 aprilie 2022. Persoana de contact: Mariana Tabuncic, manageră de program. Telefon: 022 213 652.

Rezultatele privind selectarea câștigătorilor vor fi anunţate până pe 25 aprilie 2022.

Concursul de granturi este organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democraţiei, incluziunii şi responsabilităţii în Moldova” (MEDIA-M) finanţat de USAID, UK și implementat de Internews în Moldova.

Loading

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy