CJI invită elevii claselor gimnaziale și liceale să participe la instruirea „Cum transformăm o idee într-un material video de calitate?”

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită elevii și elevele claselor gimnaziale și liceale să participe la instruirea online „Cum transformăm o idee într-un material video de calitate?”. Aceasta va avea loc sâmbătă, 15 octombrie, și va fi susținută de Natalia Gribineț-Strogoteanu, directoarea Programului Educație Media de la Centrul Media pentru Tineri.

Instruirea este desfășurată în contextul Săptămânii Educației Media în Moldova, organizată de CJI în perioada 19-25 octombrie 2021. Inițiativa are loc în contextul Săptămânii Globale a Educației Media, declarată de UNESCO între 24 și 31 octombrie.

În cadrul instruirii, elevii vor învăța cum să utilizeze eficient camera telefonului mobil pentru a realiza materiale video de calitate. De asemenea, vor afla care sunt etapele realizării unui material video, ce presupune pregătirea scenariului, cum să aleagă formatul pentru filmare în funcție de platforma pe care va fi distribuit produsul final, cum se obțin imagini clare, focusate și calitative. De asemenea, participanții vor afla care sunt cele mai populare și accesibile aplicații de editare video.

Elevii și elevele treptelor gimnazială și liceală se pot înregistra la instruirea din data de 15 octombrie 2022 completând acest formular online până pe data de 12 octombrie 2022.

După instruire, elevii și elevele vor avea posibilitatea să participe la concursul de materiale video „De ce îmi place Educația pentru media?”.

Condiţii de participare pentru elevii treptelor gimnazială şi liceală:

  • La concurs pot participa elevii care învață, au învățat disciplina opțională Educație pentru media sau sunt interesați de acest domeniu;
  • Elevii trebuie să filmeze și să monteze un material video care să reflecte tema concursului: „De ce îmi place Educația pentru media?”;
  • Materialul poate fi pregătit de un singur elev sau de o echipă din cel mult trei elevi, iar durata video-ului poate fi de maximum 1 minut;
  • Materialul trebuie să reprezinte munca și ingeniozitatea elevului/ei și să nu fie un plagiat;
  • Produsul video trebuie prezentat în format .mp4. Încurajăm elevii să distribuie și să promoveze materialele video pe Facebook sau Instagram.

Provocăm elevii claselor gimnaziale și liceale să-și pună la încercare creativitatea și să-și dezvolte abilitățile de filmare, regizare și editare. Realizarea materialelor la tema „De ce îmi place Educația pentru media?” va ajuta elevii să conștientizeze rolul important pe care îl are Educația pentru media în secolul XXI. Participanții la concurs vor expedia pe adresa de email comunicare@ijc.md,  până la data de 26 octombrie 2022:

  1. Materialul video anexat la mesaj;
  2. Titlul materialului;
  3. Informații despre autor/i: numele, prenumele, instituția în care învață, clasa.

Regulamentul concursului poate fi consultat AICI.

Premii: Trei dintre cele mai ingenioase materiale vor fi menționate cu premii semnificative. Elevii pot posta materialele expediate la concurs pe paginile lor de Instagram sau Facebook folosind hashtagul #SEM2022.

Concursul este organizat în cadrul proiectului „Consolidarea competențelor de educație media în Republica Moldova”, implementat de CJI, cu susținerea Deutsche Welle Akademie și cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania (BMZ).

Loading

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy