CJI lansează a III-a ediție a concursului Tulip Press Awards pentru a încuraja jurnaliștii să abordeze tematica drepturilor omului

Centrul pentru Jurnalism Independent și Ambasada Regatului Țărilor de Jos în Moldova lansează cea de-a treia ediție a concursului Tulip Press Awards, pentru a aprecia eforturile jurnaliștilor de a explora tematica drepturilor omului în materialele lor jurnalistice. Concursul este organizat în contextul Zilelor Libertății Presei, marcate tradițional în luna mai.

Evenimentul își propune să încurajeze jurnaliștii să abordeze în materiale jurnalistice diverse subiecte legate de respectarea drepturilor omului, pentru a sensibiliza publicul cu privire la tematica drepturilor omului în Republica Moldova.

Concursul cuprinde două secțiuni:

  1. Video
  2. Presa online/Presa scrisă

Atât la secțiunea Video, cât și la secțiunea Presa online/Presa scrisă, jurnaliștii vor expedia la concurs 2 materiale jurnalistice, realizate și publicate în perioada 1 aprilie 2022 – 10 aprilie 2023. Acestea trebuie să reflecte tematica drepturilor omului în Republica Moldova, cum ar fi drepturile minorităților etnice, acces la un proces de justiție echitabil, reflectarea problemelor cu care se confruntă apărătorii drepturilor omului, elucidarea problemelor libertății mass-media, dreptul la educație, dreptul la o justiție echitabilă, dreptul la ocrotirea sănătății, dreptul la un mediu înconjurător sănătos, dreptul la informare etc.

Premii

În rezultatul jurizării vor fi oferite câte trei premii, pentru fiecare din cele două secțiuni. Valoarea unui premiu este de 300 de euro.

Regulamentul concursului în care sunt stipulate condiţiile de participare și cele de jurizare, precum şi alte detalii relevante pentru ambele categorii de concurs, poate fi consultat aici.

Modul de înscriere în concurs:

Dosarul, care va include materialele jurnalistice și CV-ul autorului/autoarei, cu indicarea  categoriei de concurs la care participă, va fi expediat în format electronic până pe data de 10 aprilie 2023, pe adresa comunicare@ijc.md Persoană de contact: Mariana Tabuncic, manageră de program, CJI.

Câștigătorii vor fi premiați pe data de 23 mai 2023,  în cadrul unui eveniment special organizat la Chișinău.

Concursul este organizat de CJI cu suportul financiar al Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Moldova.

Loading

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy