CJI lansează concursul fotografic „Spațiul virtual, prieten sau pericol?” pentru elevii claselor primare

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită elevii și elevele claselor primare să participe la un concurs de fotografie în cadrul Săptămânii Educației Media în Moldova, organizată de CJI în perioada 18-24 octombrie 2021. Inițiativa are loc în contextul Săptămânii Globale a Educației Media, marcată de UNESCO între 24 și 31 octombrie.

Condiţii de participare pentru elevii treptei primare:

  • La concurs pot participa elevii/elevele care învață ori au învățat disciplina opțională Educație pentru media sau sunt interesați de acest domeniu;
  • Elevii trebuie să trimită la concurs o fotografie care să reflecte tema concursului – „Spațiul virtual, prieten sau pericol?”
  • Fotografia va fi însoțită de o legendă (caption) reprezentând o scurtă descriere din care să fie clar CINE este fotografiat, CE FACE, UNDE, CÂND și DE CE.
  • Fotografia poate fi realizată de un singur elev sau elevă ori de o echipă din cel mult trei elevi – protagonist/iști, fotograf.
  • Imaginea trebuie să reprezinte munca și ingeniozitatea elevului/ei și să nu fie un plagiat.
  • Încurajăm elevii/ele să-și publice fotografiile pe rețelele sociale Instagram, Facebook sau TikTok.

Realizarea fotografiilor va ajuta elevii să înțeleagă mai bine care sunt avantajele și dezavantajele mediului virtual. Învățătorii și învățătoarele pot ghida elevii, dar sunt încurajați să le ofere acestora toată libertatea de creație.

Participanții la concurs vor expedia pe adresa de email comunicare@ijc.md, până la data de 24 octombrie 2021:

  1. Fotografia anexată la mesaj;
  2. Legenda fotografiei;
  3. Informații despre autor/i: numele, prenumele, instituția în care învață, clasa.

Regulamentul concursului poate fi consultat AICI.

Premii: Trei dintre cele mai ingenioase materiale fotografice vor fi menționate cu premii semnificative.

Elevii pot posta fotografiile expediate la concurs pe conturile de Instagram, TikTok sau paginile lor de Facebook folosind hashtagul #SEM2021.

Concursul este organizat în cadrul proiectului „Consolidarea competențelor de educație media în Republica Moldova”, implementat de CJI, cu susținerea Deutsche Welle Akademie și cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania (BMZ).

Loading

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy