World Press Photo

Durata proiectului: 2017-2020

Finanțatori: Oficiul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău

Scop: Familiarizarea publicului larg din Moldova cu fotografiile câștigătoare ale expoziției anuale internaționale World Press Photo și promovarea jurnalismului foto de calitate.

Activităţi: Din anul 2017, Republica Moldova găzduiește prestigioasa Expoziție Internațională  World Press Photo, desfășurată tradițional sub genericul „Istorii care contează”. Expoziția este lansată la Muzeul Național de Istorie, unde în fiecare an în lunile noiembrie-decembrie, sunt expuse în jur de 140 de fotografii realizate de circa 40 de fotografi din întreaga lume. Imaginile surprind realități și evenimente majore care au marcat omenirea în diferite colțuri ale lumii în anul precedent. Anual, expoziția de la Chișinău este vizitată de circa 2-3 mii de iubitori ai artei vizuale.

Rezultate: Prin acest proiect, CJI a promovat jurnalismul vizual în rândul iubitorilor de artă fotografică din Republica Moldova. În anul 2020, expoziția a fost vizitată de circa 1.500 de persoane, iar în toți cei patru ani de când World Press Photo vine la Chișinău, numărul vizitatorilor a depășit cifra de 7.000 de persoane.

12 jurnalişti şi fotojurnalişti moldoveni au participat la o instruire online la care au descoperit arta fotografică prin prisma World Press Photo.

Peste 50 de elevi și studenți au participat la sesiuni de informare organizate în incinta Muzeului Național de Istorie, care a găzduit expoziția World Press Photo. Împreună cu fotograful Nicolae Pojoga, tinerii au aflat secretele ce se ascund în spatele unei fotografii de succes. 

Detalii aici, aici și aici

Loading

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy