(VIDEO) Reguli de protecție a minorilor în mass-media

Unele evenimente în care sunt implicați minori sunt reflectate pe larg în presă. De obicei, aceste istorii trezesc interesul societății pentru că au o mare putere de a sensibiliza publicul. Uneori, unii jurnaliști uită că, la documentarea și difuzarea subiectelor despre minori, legea îi obligă să se ghideze cu prioritate de principiul respectării interesului superior al copilului.

Într-o nouă ediție în format video a rubricii „Juristul Presei” reamintim principalele reguli instituite pentru a nu prejudicia drepturile și interesele minorilor. Altfel spus, cum trebuie să relateze presa despre astfel de cazuri fără ca să dăuneze?

Rubrica „Juristul Presei” a fost lansată de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) cu scopul de a sprijini activitatea jurnaliștilor și a instituțiilor de presă, oferindu-le soluții juridice corecte, adaptate fiecărui caz în parte. În fiecare zi de vineri puteți afla răspunsuri la chestiuni ce țin de apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale, accesul la informație, dreptul la viața privată, statutul juridic al organizațiilor mass-media, dreptul de autor etc.

Materialele publicate reflectă opinii juridice cu caracter consultativ și nu reprezintă o sursă autentică de drept. CJI nu poartă răspundere pentru prejudiciul suferit de către destinatarii consultației drept urmare a luării deciziilor bazate pe informația furnizată.

Răspunsurile oferite anterior în cadrul acestei rubrici le puteți găsi aici.

Loading

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy