World Press Photo 2021, categoria Sport: cățărare pe bolovani, atletism pe timp de pandemie și curse periculoase

În cadrul Expoziției internaționale World Press Photo, Sportul rămâne a fi o categorie plină de emoții, care oferă exemple de autodepășire, determinare și multă ambiție. Vă invităm să aflați istoriile din spatele fotografiilor câștigătoare la categoria Sport, Fotografie individuală.

Premiul I

Adam Pretty

Australia, Getty Images

Georg se cațără pe o stivă de bușteni în timpul unui antrenament pentru bouldering, în Kochel am See, Bavaria, Germania, pe 15 septembrie. Bouldering-ul presupune cățărarea pe bolovani și mici formațiuni stâncoase, de obicei nu mai înalte de șase metri, fără corzi sau hamuri. Istoric vorbind, a început ca o activitate de antrenament pentru ascensiuni și expediții montane mai ambițioase, dar a evoluat într-un sport de sine stătător. Sălile de cățărare și complexele sportive din Munchen au fost închise ca urmare a pandemiei COVID-19, prin urmare, sportivii și-au folosit imaginația când a venit vorba de metode de antrenament.

Premiul II

Stephen McCarthy

Irlanda, Sportsfile

Sportivul de Masters Pat Naughton (87) se antrenează în propria casă din Nenagh, districtul Tipperary, Irlanda, în timpul restricțiilor de carantină COVID-19, pe 4 mai. Naughton s-a retras din sportul de performanță înainte de a împlini vârsta de 30 de ani, după obținerea celui de-al treilea titlu la decatlon în Irlanda. Mai târziu, el a revenit la practicarea atletismului de clasa Masters (pentru sportivii peste 35 de ani). Naughton a concurat la probele de alergare 60 de metri, săritura în lungime, săritura în înălțime și aruncarea greutății, câștigând mai bine de 330 de medalii.

Premiul III

Tomasz Markowski

Polonia

Ciclistul olandez Dylan Groenewegen (stânga) cade cu câțiva metri înainte de linia de finiș, după ce s-a ciocnit de compatriotul său Fabio Jakobsen în timpul primei etape a Turului Poloniei, în Katowice, Polonia, pe 5 august. Groenewegen a deviat de la traseul lui, virând către bariera din dreapta și lăsându-i puțin spațiu la dispoziție lui Jakobsen, care n-a putut evita impactul. Jakobsen a suferit răni grave, fiind internat o săptămână la terapie intensivă, însă a fost premiat cu locul I pentru parcurgerea primei etape a cursei. Groenewegen a fost descalificat din cursă, fiind suspendat pentru o perioadă de nouă luni.

Expoziția poate fi vizitată la Muzeul Național de Istorie până pe 1 decembrie 2021.

Expoziția este organizată de Fundația World Press Photo din Olanda, în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent, cu suportul Oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy