Agenda lunii ianuarie 2023

Pentru începutul anului 2023, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a pregătit mai multe surprize frumoase și activități utile. Vă îndemnăm să accesați informațiile, urmârind portalurile noastre (CJI, Media Azi, Mediacritica și Școala de Jurnalism din Moldova).

În prima lună a anului, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) va lansa spectacolul PIKPOK.ONLINE@GUGUȚĂ în limba rusă, în format video. Menirea spectacolului este dezvoltarea gândirii critice a copiilor din clasele primare și copiilor de la grădinițe, ajutându-i să înțeleagă cum funcționează mediul online și îndemnându-i să analizeze ceea ce au văzut sau auzit, în special pe rețelele sociale.

Elevii claselor IX-XII sunt invitați să participe la un concurs de educație media la tema: „Podcastul cuMINTE te provoacă să gândești critic”. În competiție pot să participe atât elevi care învață disciplina opțională Educație pentru media, cât și cei care nu urmează această disciplină, dar sunt interesați de subiect. Cei care doresc să se implice sunt încurajați să completeze acest chestionar până la data de 1 februarie.

În cadrul Campaniei de pledoarie pentru aprobarea metodologiei de costificare a serviciilor sociale (estimarea prețului unui serviciu social reieșind din elementele de bază care formează prețul acestui serviciu), CJI, în colaborare cu organizațiile partenere și finanțatoare, va elabora un spot video prin care va promova rolul serviciilor sociale, precum și importanța stabilirii unor reguli clare de calcul al costului per serviciu.

Tradițional, Departamentul Politici și Legislație Media va avea în vizor situația legislativă din domeniul mass-media și va acorda consultații juridice gratuite jurnaliștilor și instituțiilor de presă. De asemenea, vor fi  publicate noi ediții la rubrica Juristul Presei, unde veți afla răspuns la multe întrebări juridice ale jurnaliștilor.

Echipa Media Azi va urmări în continuare deciziile demnitarilor și funcționarilor, care afectează activitatea mass-media.

Agenda portalului Mediacritica va include știri despre cele mai noi evenimente ce vizează dezinformarea, precum și studii de caz ori analize ale emisiunilor de la mai multe posturi TV, inclusiv din regiunea transnistreană. Nu ratați și deja tradiționala rubrică de joi, #PeÎNȚELES, cu explicații ale unor teme și fenomene care preocupă cititorii portalului nostru.

În luna ianuarie, la Școala de Jurnalism din Moldova se vor ține trei cursuri noi. Primul e „Documentarul radio”, cu Liliana Nicolae, jurnalistă la Radio Europa FM din București. Va urma cursul „MoJo” și apoi „Podcastul”. În această lună vor continua cursurile: Storytelling video, Limba Română și Cursul practic „Știrea”. Mai sunt planificate un Club de Presă și un Club de discuții.

Începeți anul 2023 în forță alături de Centrul pentru Jurnalism Independent!

Pentru a fi la curent cu activitățile desfășurate de CJI, accesați pagina noastră – www.cji.md. De asemenea, ne găsiți pe Facebook – Centrul pentru Jurnalism Independent MoldovaMedia Azi și Mediacritica, Şcoala de Jurnalism din Moldova, TwitterTelegram și Instagram.

Activitățile CJI sunt susținute financiar în principal de către Deutsche Welle Akademie/ Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania, USAID, UK, Internews, Ambasada SUA la Chișinău, Fundația Soros-Moldova, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), Oficiul Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos la Chișinău, Suedia, Uniunea Europeană, și Institutul pentru Raportare despre Război și Pace (IWPR).

Loading

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy