CJI anunță rezultatele concursului de granturi pentru echipele câștigătoare ale celor 7 ediții ale Hackathonului media „Puterea a cincea”

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță rezultatele concursului de granturi, lansat pentru a asigura sustenabilitatea proiectelor dezvoltate în cadrul celor 7 ediții ale Hackathonului media „Puterea a cincea”, organizate în perioada 2015-2021.

La concurs au fost eligibile echipele/instituțiile media, câștigătoare ale edițiilor precedente ale Hackathonului media, care au dezvoltat proiecte durabile, iar în continuare au nevoie de susținere pentru a-și îmbunătăți inițiativele și pentru a le asigura continuitate.

În urma examinării dosarelor, juriul a decis să acorde trei granturi următoarelor echipe:

Acestea vor avea la dispoziție 6 luni și granturi în valoare de 5.000 de dolari fiecare pentru a asigura sustenabilitatea proiectelor.

Suportul financiar va permite echipelor câștigătoare să-și dezvolte sau să-și extindă platformele create pentru a răspunde necesităților consumatorilor de media sau pentru a ajuta învățătorii/profesorii de Educație pentru media să-și desfășoare lecțiile cât mai interactiv.

Proiectele au fost jurizate de Oxana Iuteș, directoarea adjunctă a organizației Internews în Moldova, Tatiana Puiu, reprezentanta Freedom House în Republica Moldova, și Victor Gotișan, cercetător media.

Concursul de granturi a fost  organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democraţiei, incluziunii şi responsabilităţii în Moldova” (MEDIA-M) finanţat de USAID, UK și implementat de Internews în Moldova.

Loading

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy