CJI lansează concursul Tulip Press Awards pentru a susține eforturile jurnaliștilor în domeniul promovării drepturilor omului

În contextul Zilelor Libertății Presei, marcate tradițional în luna mai, Centrul pentru Jurnalism Independent și Oficiul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos lansează concursul Tulip Press Awards, care vine să aprecieze și să celebreze eforturile jurnaliștilor de a explora tematica drepturilor omului.

Evenimentul își propune să încurajeze fotojurnaliștii și jurnaliștii să abordeze în materiale jurnalistice (fotografice și scrise) diverse subiecte legate de respectarea drepturilor omului, pentru a sensibiliza publicul cu privire la tematica drepturilor omului în Republica Moldova.

Concursul cuprinde două secțiuni:

Fotografie
Presa online/Presa scrisă

La secțiunea Fotografie, concursul se va desfășura la trei categorii:

Probleme contemporane (Serie)
Știri generale (Singulare)
Mediu (Singulare)

Fotografiile expediate la concurs trebuie să reflecte tematica drepturilor omului în Republica Moldova, cum ar fi dreptul la educație, dreptul la o justiție echitabilă, dreptul la ocrotirea sănătății, dreptul la un mediu înconjurător sănătos, dreptul la informare etc.

Solicitanții vor expedia la concurs câte trei fotografii singulare ori serii (color sau alb/negru, format digital sau print) pentru fiecare categorie, realizate în perioada 1 aprilie 2020 – 15 aprilie 2021.

Participanții la această secțiune vor avea posibilitatea să depună dosarul pentru două din cele trei categorii incluse în concurs.

Premii

Vor fi oferite câte un premiu pentru fiecare categorie, în valoare de 300 de euro fiecare.

Pentru secțiunea Presa online/Presa scrisă jurnaliștii vor expedia la concurs 2-3 materiale jurnalistice în format online sau print, realizate și publicate în perioada 1 aprilie 2020 – 15 aprilie 2021.

Materialele trebuie să reflecte subiecte ale drepturilor omului cum ar fi drepturile minorităților etnice, acces la un proces de justiție echitabil, reflectarea problemelor cu care se confruntă apărătorii drepturilor omului, elucidarea problemelor libertății mass-media, drepturile comunității LGBT etc.

Premii

Vor fi oferite trei premii, după cum urmează:

Premiul I – 500 de euro
Premiul II – 350 de euro
Premiul  III – 250 de euro

Regulamentul concursului în care sunt stipulate condiţiile de participare și cele de jurizare, precum şi alte detalii relevante pentru ambele categorii de concurs, poate fi consultat aici.

Modul de înscriere în concurs:

Dosarul, care va include fotografiile/materialele jurnalistice și CV-ul autorului/autoarei, cu indicarea secțiunii și a categoriei de concurs la care participă, va fi expediat în format electronic până pe data de 15 aprilie 2021, pe adresa comunicare@ijc.md Persoană de contact: Mariana Tabuncic, manageră de program, CJI.

Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 3 mai 2021, în contextul Zilelor Libertății Presei, iar premiile vor fi înmânate în cadrul unui eveniment special care va fi organizat pe parcursul lunii mai la Chișinău.

Loading

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy