CJI lansează Zilele Libertății Presei 2024

Pe 3 mai, de Ziua Internațională a Libertății Presei, în semn de solidaritate și rezistență împotriva presiunilor exercitate de către autoritățile de la Moscova asupra jurnaliștilor, spunem un NU hotărât în fața sediului Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.

La 11.00, sub sloganul „Uniți pentru libertatea presei. Adevărul nu poate fi suprimat!”, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) va organiza un flashmob în fața misiunii diplomatice a Federației Ruse. Evenimentul va aduna reprezentanți ai comunității media, activiști pentru drepturile omului și membri ai societății civile pentru a transmite un mesaj de susținere a jurnaliștilor al căror drept la libera exprimare este suprimat și pentru a accentua consecințele războiului din Ucraina asupra presei libere și independente.

Prin această acțiune, vom sublinia încă o dată importanța condițiilor de securitate în care jurnaliștii să-și desfășoare activitatea, precum și impactul cenzurii de amploare asupra libertății de exprimare.

Invităm reprezentanții comunității media, activiștii pentru drepturile omului și membri ai societății civile să se alăture acestui flashmob pentru a-și exprima solidaritatea față de profesioniștii media care își exercită misiunea în condiții dificile, riscându-și libertatea și viața.

Tot pe 3 mai, tradițional, CJI va lansa Memoriul privind libertatea presei în perioada 3 mai 2023 – 3 mai 2024, care relevă principalele probleme pentru presa din Republica Moldova.

Pe 20 mai, CJI va anunța câștigătorii celei de-a patra ediții a concursului Tulip Press Awards. Jurnaliștii au expediat la concurs materiale în care au abordat diverse subiecte legate de (ne)respectarea drepturilor omului în Republica Moldova, pentru a sensibiliza publicul cu privire la această tematică.

Agenda evenimentelor, desfășurate de CJI și alte organizații de media cu prilejul Zilelor Libertății Presei, poate fi citită aici.

Vă invităm să vă alăturați acestor evenimente pentru a susține libertatea presei în Republica Moldova, dar și în întreaga lume.

Loading

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy