Fortificarea capacității mass-media de a produce conținut local creativ și informațional de înaltă calitate

  • Durata proiectului: august 2019 – iunie 2022
  • Finanțator: Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova
  • Scop: fortificarea capacităților mass-media din Republica Moldova pentru a produce conținut jurnalistic de calitate și creativ; contribuirea la valorificarea programului postuniversitar pe termen lung al CJI – Școala de Jurnalism din Moldova; dezvoltarea abilităților și competențelor care contribuie la succesul profesional al absolvenților și beneficiarilor cursurilor Școlii.
  • Activități: adaptarea instruirii la necesitățile pieței mass-media; oferirea cunoștințelor despre scrierea textelor, folosirea sunetului și imaginilor pentru a produce relatări pentru mai multe tipuri de platforme: publicații tipărite și online, materiale radio sau video, rețele sociale.
  • Rezultate: Pe parcursul a trei ani academici, studenți, jurnaliști, manageri, specialiști în producția de conținut, precum și freelanceri, vloggeri, bloggeri etc. au beneficiat de cursurile Școlii. 28 de studenți ai Școlii, precum și 184 de persoane care au beneficiat de anumite cursuri ale Școlii au obținut cunoștințe și abilități privind scrierea textelor pentru publicații tipărite sau online, folosirea sunetului și imaginilor pentru a realiza materiale video sau radio. Ca urmare a acestor activități, 20 de instituții media din Republica Moldova care au angajat studenții Școlii și/sau persoane care au beneficiat de cursuri și-au consolidat resursele umane pentru producerea conținutului jurnalistic de calitate. Totodată, în urma unei vizite de studiu la Berlin, Germania, 10 jurnaliști și-au consolidat cunoștințele privind felul în care funcționează mai multe instituții internaționale. În aceeași perioadă, a fost revizuit și actualizat site-ul Școlii.

Loading

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy