(VIDEO) Contractul individual de muncă sau cel de autor – care este cel mai potrivit pentru jurnaliști?

Jurnaliștii din Republica Moldova își desfășoară activitatea în temeiul mai multor tipuri de acorduri ce poartă diverse haine juridice. În timp ce unele redacții aleg să ofere angajaților contracte individuale de muncă, altele optează pentru contracte de autor ori pentru ambele. Dar care este forma mai avantajoasă pentru jurnaliști?

Explicăm într-o nouă ediție în format video a rubricii  „Juristul Presei”.

  

Rubrica Juristul Presei reflectă opinii juridice cu caracter consultativ și nu reprezintă o sursă autentică de drept. CJI nu poartă răspundere pentru prejudiciul suferit de către destinatarii consultației drept urmare a luării deciziilor bazate pe informația furnizată.

Rubrica „Juristul Presei” a fost lansată de Centrul pentru Jurnalism Independent cu scopul de a sprijini activitatea jurnaliștilor și a instituțiilor de presă, oferindu-le soluții juridice corecte, adaptate fiecărui caz în parte. În fiecare zi de vineri, puteți afla răspunsuri la chestiuni ce țin de apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale, accesul la informație, dreptul la viața privată, statutul juridic al organizațiilor mass-media, dreptul de autor etc.

Loading

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy