Agenda CJI pentru luna noiembrie

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a pregătit mai multe activități interesante și utile pentru luna noiembrie. Vă invităm să urmăriți portalurile noastre, să vă alăturați evenimentelor online și să vizitați expoziția World Press Photo, care ajunge curând la Chișinău.

  • Pe 10 noiembrie, CJI și Fundația World Press Photo vor lansa la Chișinău, pentru a cincea oară consecutiv, cea mai importantă competiţie fotografică la nivel mondial – World Press Photo. Expoziţia, care reuneşte cele mai bune fotografii realizate în anul 2020, va putea fi vizitată la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei până pe 1 decembrie 2021. Evenimentul este organizat cu suportul Oficiului Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos la Chișinău.
  • Tot în această lună, CJI va anunța câștigătorii concursurilor de fotografie și materiale video pentru elevi, lansate în contextul Săptămânii Educației Media.
  • ​În perioada 23-25 noiembrie, CJI va organiza trei sesiuni de instruire pentru reprezentanții organizațiilor societății civile, beneficiare de granturi în cadrul proiectului „Organizațiile societății civile (OSC) acționează pentru servicii sociale mai bune”. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Fundația Soros Moldova. CJI dezvoltă și implementează activitățile de comunicare și vizibilitate a proiectului.
  • Media Azi va urmări soarta inițiativelor legislative ale Parlamentului pe domeniul media, precum și deciziile Consiliului Audiovizualului și ale celui de Supraveghere a TRM. Problemele-cheie vor fi abordate în cadrul comentariile și emisiunilor lunare. Una dintre ediții va prezenta informații actualizate despre acțiunile guvernării în executarea unor hotărâri CEDO ce vizează libertatea de exprimare.
  • Mediacritica revine cu un nou sezon al Podcastului CuMINTE –  primul podcast din țară despre dezinformarea din media, tehnici de manipulare și știrile false. De asemenea, reporterii portalului continuă să dezvăluie abateri etice și deontologice în știrile și reportajele unor instituții media.
  • În luna noiembrie urmează să expediem Consiliului Audiovizualului petiții redactate în baza plângerilor recepționate de la telespectatori prin intermediul platformei T(V)E Privește!. CJI vă îndeamnă să raportați în continuare conținuturile neconforme pe care la auziți la radio sau le vedeți pe micile ecrane.
  • Departamentul Politici și Legislație Media va menține în câmpul atenției situația legislativă din sfera mass-media și va oferi consultații juridice gratuite jurnaliștilor  și instituțiilor media. De asemenea, va continua întreținerea rubricii „Juristul Presei”, unde veți afla răspuns la multe întrebări juridice ale jurnaliștilor.
  • La Şcoala de Jurnalism din Moldova continuă cursurile Modulului Audio: „Storytelling audio”, „Documentarul radio” și „Podcastul”. În a doua jumătate a lunii va începe Modulul 4: Video. Studenții și studentele vor participa la cursurile „Filmare și editare video”, „Abilități tehnice de lucru cu echipamentul TV” și „Jurnalismul TV”.

Pentru a fi la curent cu activitățile desfășurate de CJI, accesați pagina noastră www.cji.md. De asemenea, ne găsiți pe Facebook – Centrul pentru Jurnalism Independent MoldovaMedia Azi și MediacriticaTwitterTelegram și Instagram.

Activitățile CJI sunt susținute financiar în principal de către Deutsche Welle Akademie/ Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania, USAID, UK, Internews, Ambasada SUA la Chișinău, Fundația Soros-Moldova, Misiunea OSCE în Republica Moldova, Fondul Canadian pentru inițiative locale (CFLI), Oficiul Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos la Chișinău, Suedia, Uniunea Europeană și Black Sea Trust, proiect al Fondului German Marshall al Statelor Unite.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy