Agenda lunii aprilie 2023

În luna aprilie, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) va organiza o instruire în domeniul Educației pentru media la treapta de liceu, pentru a dezvolta competențele media ale profesorilor și profesoarelor. Vă încurajăm să fiți alături de noi!

  • În cadrul campaniei de informare „Incluziunea începe de la mine”, CJI va publica materiale video în care protagoniștii vor demonstra prin exemplul propriu că incluziunea este posibilă prin implicare.
  • Până pe 10 aprilie sunt recepționate dosarele la cea de-a III-a ediție a concursului Tulip Press Awards pentru a susține eforturile jurnaliștilor/jurnalistelor în domeniul promovării drepturilor omului. Concursul se desfășoară la două categorii: Video și Presa online/Presa scrisă.
  • Pe 28-30 aprilie, CJI va organiza la Chișinău o instruire în domeniul Educației pentru media, la care sunt invitați să participe profesorii și profesoarele care predau la treapta de liceu. Scopul formării este de a dezvolta competențele media ale profesorilor care, ulterior, prin predarea disciplinei Educație pentru media în școală, să ajute elevii să devină consumatori de media avizați și responsabili. Doritorii se pot înscrie completând acest formular de înregistrare.
  • Pe 18 aprilie, CJI va desfășura în satul Florițoaia-Veche, raionul Ungheni, un nou Atelier de educație media la care va participa un grup de persoane în etate din această comunitate.Împreună cu jurnalistele Diana Răileanu și Natalia Junghietu, participanții vor afla ce înseamnă să gândești critic, cum să te informezi pentru a nu te lăsa manipulat și cum să te protejezi de falsurile informaționale.
  • Departamentul Politici și Legislație Media va continua să monitorizeze situația legislativă din sfera mass-media și va oferi consultații juridice gratuite jurnaliștilor și instituțiilor media. De asemenea, va continua întreținerea rubricii Juristul Presei, unde veți afla răspuns la multe întrebări juridice ale jurnaliștilor.
  • În luna aprilie, la Școala de Jurnalism din Moldova vor continua cursurile de specialitate Jurnalism social, Jurnalism de criză, Jurnalism politic și Jurnalism economic. De asemenea, va începe un curs nou – Jurnalism comunitar – care va fi susținut de Petru Macovei și Angela Ivanesi.

Pentru a fi la curent cu activitățile desfășurate de CJI, accesați pagina noastră – www.cji.md. De asemenea, ne găsiți pe Facebook – Centrul pentru Jurnalism Independent MoldovaMedia Azi și Mediacritica, Şcoala de Jurnalism din Moldova, TwitterTelegram și Instagram.

Activitățile CJI sunt susținute financiar în principal de către Deutsche Welle Akademie/ Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania, USAID, UK, Internews, Ambasada SUA la Chișinău, Fundația Soros-Moldova, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), Ambasada Regatului Ţărilor de Jos la Chișinău, Suedia, Uniunea Europeană, și Institutul pentru Raportare despre Război și Pace (IWPR).

Loading

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy