„CE, UNDE, CUM?”: CJI lansează un concurs de educație media pentru elevi

În contextul Săptămânii Educației Media, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), în parteneriat cu DW Akademie, invită elevii claselor a III-a, a IV-a și a V-a să participe la concursul de educație media „CE, UNDE, CUM?”. Evenimentul se va desfășura la Chișinău pe data de 2 noiembrie 2023. În competiție pot participa atât elevii care învață în acest an cursul Educație pentru media (clasele III/IV), cât și elevii care au învățat disciplina în anul trecut de studii, iar acum sunt în clasa a V-a.

Inițiativa are loc în contextul Săptămânii Globale a Educației Media, marcată de UNESCO între 24 și 31 octombrie.

Elevii trebuie să se înregistreze în concurs în echipe a câte trei membri. În total, vor fi selectate 10 echipe, iar fiecare va fi însoțită la Chișinău de învățătoarea de Educație pentru media.

Concursul se va desfășura în câteva etape:

Elevii vor fi implicați în diverse activități interactive care le vor permite să-și testeze cunoștințele în domeniul educației media, vor răspunde la diverse întrebări, inclusiv întrebări-bliț, care vizează conținuturi din manualul Educație pentru media la treapta primară. În cadrul ultimei runde, cei trei membri ai echipei vor selecta dintr-o boxă trei lucruri la alegere (de ex.: o pălărie, un emoticon, un telefon) și vor avea la dispoziție 30 de minute timp în care să creeze o scurtă istorioară care relevă un subiect legat de educație media. Mai multe detalii vor fi prezentate în ziua evenimentului.

Toate activitățile în care vor fi implicați elevii îi vor ajuta să exploreze diverse tematici din domeniul educației media, promovând și susținând în același timp abordarea lor creativă și curiozitatea în ceea ce privește acest subiect. 

Condiții de jurizare:

Membrii juriului (trei la număr) vor evalua prestația echipelor la fiecare etapă, ținând cont de corectitudinea răspunsurilor, agerimea, promptitudinea, ingeniozitatea, creativitatea și coerența exprimării elevilor.

Premii:  

În baza punctajului acumulat, juriul va desemna trei echipe câștigătoare pentru locurile I, II și II, care vor primi diplome și premii de valoare. Toți participanții vor primi certificate de participare și premii de încurajare.

Condiții de participare:

Elevii care doresc să formeze echipe și să participe în competiție sunt încurajați să completeze împreună cu învățătoarea acest chestionar, până la data de 24 octombrie 2023.

Concursul va fi organizat în format offline la Chișinău pe 2 noiembrie 2023, la Clasa Viitorului, et. 1, UPS „Ion Creangă” (str. Ion Creangă, 1).

Pentru detalii sau alte informații, ne puteți scrie la adresa: comunicare@ijc.md sau la nr. de telefon 022 21 36 52.

Concursul este organizat în cadrul proiectului „Consolidarea competențelor de educație media în Republica Moldova: Pilotarea abordării integrate în educația formală”, este implementat de CJI în parteneriat cu Deutsche Welle Akademie și cu susținerea Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania (BMZ).”

Loading

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy