CJI lansează Zilele Libertății Presei 2023

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează pe 3 mai 2023 Zilele Libertății Presei reiterând genericul din 2022 – #OprițiRăzboiul.

Pe 3 mai, la ora 11:00, sub sloganul „Uniți pentru libertatea presei. Adevărul nu poate fi suprimat!”, CJI va organiza un flashmob în fața Ambasadei Federației Ruse, accentuând cât este de important ca jurnaliștii să-și desfășoare activitatea într-un mediu sigur, fără a fi persecutați. Scopul evenimentului este de a evidenția consecințele războiului asupra presei libere și independente – uciderea jurnaliștilor în Ucraina, oprimarea presei în Rusia, amplificarea propagandei în întreaga lume.

Reprezentanții comunității media și ai organizațiilor societății civile, activiști civici, studenți etc., sunt așteptați la flashmob pentru un moment de solidarizare cu jurnaliștii care reflectă din teatrul de război și care își fac onest meseria indiferent de circumstanțe.

Tot pe 3 mai, tradițional, CJI va lansa Memoriul privind libertatea presei în perioada 3 mai 2022 – 3 mai 2023, care va scoate în evidență principalele probleme și provocări cu care s-a confruntat presa din Republica Moldova în ultimul an.

Pe 23 mai, CJI va anunța câștigătorii celei de-a treia ediții a concursului Tulip Press Awards la cele două secțiuni: Video și Presa online/Presa scrisă. Jurnaliștii au expediat la concurs materiale în care au abordat diverse subiecte legate de (ne)respectarea drepturilor omului în Republica Moldova, pentru a sensibiliza publicul cu privire la această tematică.

Agenda evenimentelor, desfășurate de CJI și alte organizații de media cu prilejul Zilelor Libertății Presei, poate fi citită aici. Vă invităm să vă alăturați acestor evenimente pentru a susține libertatea presei în Republica Moldova, dar și în întreaga lume.

Agenda ZLP 2023

Loading

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy