START Săptămânii Educaţiei Media în Moldova, ediţia 2023

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează cea de-a șasea ediție a Săptămânii Educației Media în Moldova (SEM), care se va desfășura în perioada 23-27 octombrie 2023. Inițiativa are loc în contextul Săptămânii Mondiale a Educației Media, declarată de UNESCO.

Pe tot parcursul Săptămânii, CJI încurajează învățătoarele și profesorii/profesoarele care predau disciplina opțională Educație pentru media sau au participat la instruirile CJI în acest domeniu, să desfășoare diverse activități de educație media pentru a promova cultura media și consumul critic de informație în rândul elevilor.

Tradițional, în cadrul SEM, CJI va prezenta totalurile celui de-al șaselea an de promovare și predare a cursului opțional Educație pentru media în instituțiile de învățământ preuniversitar din țară.

Pe parcursul Săptămânii, CJI va publica un articol despre cei patru câștigători ai concursului „Educaţia pentru media – prioritate în şcoala mea”, ediția a III-a. Două școli câștigătoare au fost premiate cu câte o tablă interactivă, iar alte două școli au fost echipate cu câte un colțișor de educație media în care elevii au acces la resurse educaționale.

Pe 26 octombrie, CJI va organiza cea de-a doua ediție a Forumului de Educație Media, la care își propune să reunească la Chișinău factori de decizie, profesori și profesoare de Educație pentru media, experți locali și străini pentru a discuta cele mai recente evoluții în domeniu, a examina experiența țărilor vecine și a analiza perspectivele acestui domeniu în Moldova. Forumul va avea loc la Clasa Viitorului din incinta Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”.

Tot în contextul Săptămânii Educației Media, CJI a lansat concursul de educație media „CE, UNDE, CUM?” pentru elevii claselor a III-a, a IV-a și a V-a. Evenimentul se va desfășura la Chișinău pe data de 2 noiembrie 2023. În competiție pot participa atât elevii care învață în acest an cursul Educație pentru media (clasele III/IV), cât și elevii care au învățat disciplina în anul trecut de studii, iar acum sunt în clasa a V-a.

Vă invităm să urmăriți pagina de Facebook a Centrului pentru Jurnalism Independent și Platforma Educația Mediatică pentru a fi la curent cu inițiativele noastre în domeniul educației media.

Activitățile din cadrul Săptămânii Educației Media sunt desfășurate în cadrul proiectului  „Consolidarea competențelor de educație media în Republica Moldova: Pilotarea abordării integrate în educația formală”, implementat în parteneriat cu Deutsche Welle Akademie și cu susținerea Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania (BMZ). De asemenea, activitățile sunt susținute și de proiectul „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID, Ambasada Marii Britanii la Chișinău și implementat de Internews în Moldova.

Loading

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy